Geluidsversterking

geluidsversterking

Wanneer u communiceert, is het gesproken woord meestal het belangrijkste middel om uw boodschap over te brengen. Hoewel veel van onze geluidssystemen zijn ontworpen voor de reproductie van zowel spraak als muziek (live of opgenomen), besteden we bij kerkgeluid.be  bijzondere aandacht aan vocale helderheid. We erkennen het belang van de hogere spraakverstaanbaarheid, vooral voor diegenen wiens gehoor niet meer zo goed is als het ooit was. We zijn allemaal op evenementen geweest waar het geluidsvolume voldoende was, maar wat ontbrak was de verstaanbaarheid van het gesproken woord. Uw systeem van kerkgeluid.be  heeft verfijnde regelingen om minder goede akoestische eigenschappen van de ruimte te verbeteren.

Natuurlijk moeten de systeemcomponenten visueel geschikt zijn om op te gaan in de omgeving. U ziet niet graag lompe luidsprekers in uw installatie. Omdat kerkgeluid.be  de meest discrete luidsprekerunits voor hun locatie kiest, kan onze fabrikant vrij snel een aangepaste RAL-kleur aanmaken. Ook door gebruik te maken van digitaal-gestuurde luidsprekers kan men het aantal luidsprekers drastisch beperken.

De sleutel tot een succesvol systeem is de centrale versterker. Wij kiezen niet voor een grote kast met een ingewikkeld mengpaneel, één of meerdere equalisers, één of meerdere versterkers en één of meerdere geluidsbronnen (cd-speler, cassettespeler,...).

Onze fabrikanten weten wat de noden voor een geluidsinstallatie in een grote ruimte zijn. Door DSP-technieken (Digital Sound Processing) is het mogelijk alles compact te houden en eenvoudig te bedienen: mengpaneel met per kanaal een limiter (= begrenzer), een noise-gate (= automatische ruisonderdrukking) en toonregeling.  Alle instellingen die eigen zijn aan de akoestische problemen van de kerk of een andere ruimte worden in het geheugen opgeslagen zodat onbevoegden niets kunnen ontregelen.

Natuurlijk is geen enkel geluidssysteem compleet zonder microfoons. Een goede keuze hiervan kan de sleutel zijn tot feedback-arm (= rondfluiten) geluid. We selecteren zorgvuldig een aantal beproefde modellen die bij uw project passen. Draadloze microfoons worden meestal geleverd met verborgen batterijkosten, dus onze oplaadbare toestellen zijn de moeite waard om een beetje extra te betalen want een systeem van 2 sets bespaart u rap € 25 per jaar. U hoeft geen reservebatterijen te houden en bij zorgvuldig gebruik raken ze nooit leeg tijdens een dienst.

We plaatsen de apparatuur vaak in een afsluitbare rackkast zodat men een minimum aan slordige kabels heeft.

ringleidingWe zijn ook experts in het aanbrengen van inductielussen, zodat slechthorenden zonder achtergrondgeluiden kunnen meeluisteren.

Er zijn veel aspecten waarmee u rekening moet houden wanneer een geluidsversterkingssysteem wordt ontworpen en aangezien kerkgeluid.be over een uitgebreide ervaring beschikt zijn wij uw uitverkoren partner.